Nieuws & Tips

“Bijna iedereen heeft dwangmatige gedachten”

Datum: 6 mei 2015

Mensen die regelmatig controleren of hun handen schoon zijn of die denken dat hun huis in de brand staat zijn niet alleen. Onderzoek laat zien dat 94 procent van de mensen regelmatig ongewenste overheersende gedachten of impulsen hebben. Het onderzoek uitgevoerd door de Concordia University en 15 andere universiteiten wereldwijd laat zien dat de gedachten, … Lees verder “Bijna iedereen heeft dwangmatige gedachten”

Lees verder »

Veel schaamte over angstklachten

Datum: 15 maart 2015

Van de ruim drie miljoen Nederlanders die te maken krijgen met angststoornissen, durft een grote groep zelfs goede vrienden en familie niet in te lichten. Nederlanders durven vaak niet over angststoornissen te praten. Zelfs goede vrienden en naaste familie inlichten is voor één op de drie mensen een brug te ver als zij kampen met … Lees verder Veel schaamte over angstklachten

Lees verder »

Nieuw: Apps voor angst en paniek

Datum: 3 februari 2015

Er zijn intussen diverse apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het hanteren van angst en paniekgevoelens. Hieronder enkele suggesties. Deze apps zijn gratis en vaak zowel geschikt voor Android als iOS. Ademtechnieken In Balanz – iOS | Android | Gratis en Nederlandstalig – Een ontregelde ademhaling kan ontstaan als je langdurig last hebt van … Lees verder Nieuw: Apps voor angst en paniek

Lees verder »

Geinteresseerd in Lotgenotencontact?

Datum: 14 januari 2015

In contact komen met lotgenoten kan heel waardevol zijn. Het is prettig om ervaringen uit te kunnen wisselen met anderen die last hebben van vergelijkbare angstklachten. In februari starten er op verschillende plaatsen in Nederland lotgenotengroepen voor mensen met angst of dwangklachten. Deze groepen worden georganiseerd door de Angst, Dwang en Fobie Stichting. Centraal in deze groepen … Lees verder Geinteresseerd in Lotgenotencontact?

Lees verder »

Nieuw seizoen: “Levenslang met Dwang?”

Datum: 14 januari 2015

‘Levenslang met Dwang?’ krijgt een tweede seizoen. In dit programma van RTL 5 is te zien hoe 8 mensen hun dwangstoornis aanpakken. Onder begeleiding van gespecialiseerde therapeuten proberen de deelnemers in zo kort mogelijke tijd zo groot mogelijke stappen te zetten. De behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie. Zowel individueel, maar ook in groepsverband. Heb jij dagelijks last van … Lees verder Nieuw seizoen: “Levenslang met Dwang?”

Lees verder »

Nieuwe website online

Datum: 14 januari 2015

Sinds kort is de nieuwe website is van Psychologiepraktijk Wendy Otemann online. Op deze website vind je informatie over mogelijke klachten, behandelingen en de bijbehorende tarieven. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook de adresgegevens vinden en contact met mij opnemen via het contactformulier. De website is gemaakt in samenwerking met Designstudio Twente.

Lees verder »