Vergoeding en tarieven

Vergoeding en tarieven

Vergoeding

De behandeling bij Psychologiepraktijk Wendy Otemann wordt geheel of grotendeels vergoed. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Heb je een naturapolis dan ligt de vergoeding doorgaans tussen 60-80% (je krijgt dus minimaal 54,- en maximaal 72,- vergoed per consult). Bij een restitutiepolis wordt doorgaans 100% vergoed. Vraag dit zelf na bij je zorgverzekeraar voordat we van start gaan. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

De zorgverzekeraar kan vragen om mijn BIG nummer en AGB code. Deze vind je onder de contactgegevens.

Uiteraard is het ook mogelijk om je zonder verwijsbrief aan te melden. In dat geval kun je de kosten niet declareren bij de zorgverzekeraar.

Tarieven

Kennismakingsgesprek kosteloos 30 minuten
Consult € 90,- 45 minuten
Email of telefonisch consult € 21,50- 15 minuten

De huisarts kan verwijzen voor Basis GGZ.  Behandeling in het kader van Basis GGZ wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Houd daarbij wel rekening met verrekening met het verplicht eigen risico (375,- voor 2015). Na de intake kiezen we het best passende pakket afhankelijk van ernst, duur en complexiteit van je klachten.

De zorgverzekeraar vergoed een drietal pakketten. Deze pakketten bestaan uit een vastgesteld aantal behandelminuten voor een vaststaand tarief. Dit tarief blijft ongewijzigd ongeacht of de behandeling iets korter of iets langer duurt.

Pakket Kort (lichte klachten) € 461,89 294 minuten 5 consulten
Pakket Middel (matige klachten) € 787,00 500 minuten 8 consulten
Pakket Intensief (ernstige klachten) € 1234,06 750 minuten 12 consulten
Onvolledig behandeltraject* € 188,53 120 minuten

* bij onjuiste verwijzing of vroegtijdig afgebroken behandeling