Werkwijze

Werkwijze

Psychologiepraktijk Wendy Otemann Warnsveld-ZutphenKosteloos kennismakingsgesprek

Als je het prettig vindt plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Ik kan jouw vragen beantwoorden. We onderzoeken of ik voor jou de juiste behandeling in huis heb. Als dat niet zo is geef ik je advies waar of bij wie je wel terecht kunt. Kan ik je wel helpen, dan is het aan jou of je met mij de juiste klik voelt die jij nodig hebt om verder te kunnen komen. In dat geval maken we een afspraak voor een zogenaamd intakegesprek.

Intakegesprek

In het intakegesprek praten we uitgebreider over je klachten of problemen, hoe dat zo is gekomen en wat je wil bereiken met de therapie.
Ik doe een voorstel hoe de behandeling er uit zou kunnen gaan zien. En hoe lang het ongeveer gaat duren. Als je je daar in kunt vinden, gaan we aan de slag.

Zo weet je wat je kunt verwachten.

Behandeling

Ik streef naar kortdurende behandelingen van circa 3 – 12 sessies. Niet langer dan nodig is om jou weer op weg te helpen. We plannen onze afspraken in overleg. Bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks. In de behandeling maak ik gebruik van EMDR en cognitieve gedragstherapie. Beide behandelingen zijn bewezen effectief bij angst en trauma.